MALEZYA - SİTİ HASMAH MOHAMAD ALİ

14.000 TL

Siti Hasmah Mohammed Ali Malezya’nın ilk kadın doktorlarından biridir. Asıl branşı anne ve çocuk sağlığı bölümü olmasına rağmen kendisinin ‘zararlı alışkanlıklara karşı olan bağımlılıklar ve psikiyatri’ alanlarında da birçok çalışması ve makalesi bulunmaktadır. Tıp alanında aldığı 26 ödül ve Fahri Doktora unvanıyla da ülkesinin gurur kaynağı olan First Lady Siti Hasmah birçok vakfa da başkanlık etmektedir. Resmimizde kurak alan içerisinde oturan aslan, kendisinin tüm zorluklara rağmen pes etmemesini ve liderlik vasfını temsil etmektedir. Aslanın sol tarafında keman çalan kadın Siti Hasmah’ın gençliğini ve klasik müziğe olan tutkusunu ifade etmektedir. Genç kadını hayranlıkla ve gurur ile izleyen 7 çocuk ise el sanatlarına duyduğu ilgiyi anlatmak amacıyla kilim üzerine yerleştirilmiştir. Çocuklarla birlikte kilim üzerinde oturan maymun, Malezya’da maymun sayısının fazla olduğunu gösterirken maymunun transparan olması ise Asya’da yaşayan ve nesli tükenmekle karşı karşıya olan langur maymunu için bir farkındalık oluşturmaktadır. Resmin sol yanında, Malezya’nın %70’lik kısmının tropikal ormanlardan oluştuğunu gösteren bu ağaç yükselerek Kalker Parkı’na bağlanmaktadır. Kadının portresinde ise beyaz önlük ve gözlüğünde bulunan tıp sembolü ile doktorluğu temsil edilmiştir.
140*140 CM TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA
Elif T.
Melike Hatice A.
Elif Nur A.
Ceylan E.
Zeynep Rana B.

AFAD ya da AHBAP aracılığıyla yapacağınız ve minimum tutarı 14.000TL olan güncel bağışınız karşılığında bu eseri alabilirsiniz.

Yapacağınız bağışın açıklama alanına kampanyamızın adını (Yardımda Sanat Var) ya da bu eserin adını (MALEZYA - SİTİ HASMAH MOHAMAD ALİ) yazmanız ve dekontu bize WhatsApp ile iletmeniz yeterlidir.

İletişime Geç