LİBYA - ARWA ARBOUN

14.000 TL

Arwa Arboun uluslararası alanda isim yapmış, dokuz kadın sanatçıdan biridir. Kadın Müslüman kimliğiyle sanat dünyasına girmiş olması, onun mücadelesinde ne kadar kararlı olduğunun kanıtıdır. Düşüncelerini, ürettiklerini önce kendi coğrafyasına sonra dünyaya anlatmak, eski ve yeni arasında köprü kurmak için dijital sanat yolunu kullanmıştır. Sanatçının iki fotoğraftan oluşan eserinde geleneksel roller, sembollerle ifade edilmiştir. “Özür Diliyorum” ve “Affediyorum” adlı çalışmalarında geleneksel rolleri değiştirmiş, bunu anlatırken de anne-babasının fotoğraflarını kullanmıştır. Farklı cinsiyetler arasındaki güç dengesini tersine çevirecek, kadının tarih sahnesindeki duruşuna da dikkat çekmiştir. Tam bu sanat yolculuğu sırasında verdiği mücadeleyi resmimizde anlattık. Bir kadının ruhunun derinliklerinde sakladıkları çoğu kez gülümsemesinde, bakışlarında donup kalan hüznünde, kulağının önüne düşen bir saç telinde ortaya çıkar. İç dünyasındaki çalkantıları, hayat sahnesinde sergilediği karakteri de çoğu kez gizler. Biz de ruh dünyasının güzelliklerini, hasretliğini, sevinçlerini, umutlarını, köklerinde vazgeçmeden en uygun bulduğu dille gözler önüne serdik.
160*140 CM TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA
Tuba T.
Süveybe H.
Şevval K.
Zeynep T.

AFAD ya da AHBAP aracılığıyla yapacağınız ve minimum tutarı 14.000TL olan güncel bağışınız karşılığında bu eseri alabilirsiniz.

Yapacağınız bağışın açıklama alanına kampanyamızın adını (Yardımda Sanat Var) ya da bu eserin adını (LİBYA - ARWA ARBOUN) yazmanız ve dekontu bize WhatsApp ile iletmeniz yeterlidir.

İletişime Geç