KOSOVA - ATİFETE JAHJAGA

14.000 TL

Resmimizde Kosova’dan Atifete Jahjaga’yı konu aldık. Atifete Jahjaga 20 Nisan 1975 tarihinde doğmuştur. 2011-2017 tarihleri arasında Kosova Cumhurbaşkanlığı görevinde bulunmuştur. Daha önce Kosova polis müdür yardımcısı olarak Balkanlardaki kadınlar arasında en yüksek tümgeneral rütbesiyle görev yapmıştır. Atifete Jahjaga’ nın başında bulunan altı yıldız Kosova’nın bayrağında da bulunmaktadır. Yıldızlar, ülkede yaşayan ve aralarında Türklerin de bulunduğu etnik grupları temsil etmektedir. Bu milletler Arnavut, Sırp, Türk, Boşnak, Gorani, Çingene’dir. Yanında bulunan newborn yani yenidoğan yazıları meydanlarında bulunmaktadır ve her sene yazı renk ya da desen olarak değiştirilir. Sol tarafa baktığımızda ihtişamı ve küllerinden yeniden doğmasıyla bilinen anka kuşu bulunmaktadır ve Kosova’nın da küllerinden yeniden doğmasını simgelemektedir. Anka kuşunun önünde Kosova’nın önemli eserlerinden biri olan Kosova Saat Kulesi yer alır. Saatlerin birinin üzerinde Kosova’nın özgürlüğünü temsil eden özgürlük simgesi diğerinde ise 1 ve 7 rakamları bulunmaktadır. Bağımsızlıklarını ilan ettikleri tarihi yani 17 Şubat 2008’i temsil eder. Kilimlerimizde kullanılan motiflerden bilgeliğinin temsili için su yolunu, üretkenliğinin temsili için de yıldız motifini kullandık. Arka plandaki gece ve gündüz geçişi aydınlıktan karanlığa çıkma misali Kosova’nın aydınlığa çıkmasını anlatmaktadır.
150*120 CM TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA
Nermin T.
Şeyma G.
Ayşe K.
Sevim B.

AFAD ya da AHBAP aracılığıyla yapacağınız ve minimum tutarı 14.000TL olan güncel bağışınız karşılığında bu eseri alabilirsiniz.

Yapacağınız bağışın açıklama alanına kampanyamızın adını (Yardımda Sanat Var) ya da bu eserin adını (KOSOVA - ATİFETE JAHJAGA) yazmanız ve dekontu bize WhatsApp ile iletmeniz yeterlidir.

İletişime Geç