KATAR - MOZA BİNT NASSER

14.000 TL

8 Ağustos 1959 yılında El-hor, Katar’da doğan Moza Bint Nasser Katar Emiri Temim bin Hamad es-Sani’nin annesi, eski Katar Emiri Hamad bin Halife es-Sani’nin üç eşinden biridir. Moza Bint Nasser Katar Eğitim, Bilim ve Toplumsal Kalkınma Vakfının; gençlere istihdam yaratmayı amaçlayan Silatech Vakfının; Arap Demokrasi Vakfının başkanıdır. Ayrıca Eğitim Konseyinin başkan yardımcısı ve UNESCO’nun temel ve yüksek eğitim özel elçisidir. Bütün başarılarıyla Forbes dergisinin “Dünyanın En Kuvvetli 100 Kadını” listesi içinde 74. sırada yer alan Moza Bint Nasser diğer Arap ülkelerindeki emir ve kral eşlerinden farklı olarak pek çok alanda oldukça aktif bir kadın olduğu için resmin sağ alt köşesine güç sembolü yerleştirdik. Arka planda kullandığımız Van Gogh’un ünlü portresindeki deseni Moza’nın yapmış olduğu yeniliklerin gelecek için sadece küçük bir hareket olduğunu göstermek amacıyla kullandık. Resmimizin arka tarafına yerleştirdiğimiz Katar bayrağının tırtıklı kısımlarını tamamlayarak içerisine bu kuruluşların amblemlerini ve dişiliğin sembolü olan eli belinde motifini resmettik. Müslüman kadınların hakkını ve eğitimi savunmak amacıyla sürekli yeni projeler ürettiği için üst ve alt taraflarda ikiye ayrılmış bir yıldız motifi yer almakta. Üst tarafta duran yıldız motifinin kollarında Katar’da çok ünlü olan Katara Camisi ve minaresi ve güvercin yuvası; aşağıdaki yarısında ise Katar’ın sembolü olan kartal bulunmaktadır. Yüreğinin zenginliğini ve servetinin çokluğunu, bolluğu temsil eden pıtrak motifleriyle resmettik. Keskin çizgiler içerisinde dalgalanan şalıyla kadınların özgürlüğünü, katı kuralları yumuşatmasını ifade ettik ve mavi rengi zenginliği temsil etmesi için kullandık.
150*120 CM TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA
Zeynep Y.
Rabia D.
Beren T.
Elifnaz Ş.

AFAD ya da AHBAP aracılığıyla yapacağınız ve minimum tutarı 14.000TL olan güncel bağışınız karşılığında bu eseri alabilirsiniz.

Yapacağınız bağışın açıklama alanına kampanyamızın adını (Yardımda Sanat Var) ya da bu eserin adını (KATAR - MOZA BİNT NASSER) yazmanız ve dekontu bize WhatsApp ile iletmeniz yeterlidir.

İletişime Geç