AFGANİSTAN - MEENA KESHWAR KAMAL

14.000 TL

Yasakların ülkesine öyküsünü kazımış Afganistanlı Meena Keshwar Kamal...
Afganistan dünyada kadın ve çocukların zulüm gördüğü ülkelerde birinci sırada yer almaktadır. Meena ise bu zulümlerin ve savaşların arasında bütün kadınların sesi olmuştur. Kurduğu RAWA (Afgan Devrimci Kadın Örgütü) Derneği ile kadınlar için okul ve sağlık kuruluşları açmıştır. Biz de resmimizin arka planında, sol tarafındaki siyah renk ile kötü ve zor günleri, ortadaki kırmızı renk ile bağımsızlıkta dökülen kanları, sağdaki yeşil renk ile zor günlerin ardından gelen bolluk ve bereketi temsil eden Afganistan bayrağını kullandık. Kullandığımız motifler ise geleneksel kilim motiflerimizdir. Siyah kısımda iyi şansı temsil eden kuş motifi, kırmızı kısımda gücü temsil eden kartal motifi ve yeşil kısımda bolluk ve bereketi temsil eden bukağı motifi kullanılmıştır. İyi şanslarıyla beraber kötü günleri geçmeleri, savaşta güçleriyle beraber bağımsızlığını getirip sonrasında huzura kavuşmaları verilmek istenen bir başka mesajdır. Aynı zamanda motiflerimizde Escher örnek alınarak resmimiz aşama aşama tamamlanmıştır. Son olarak resimde görülen yaprak desenleri ise iki karlı dağın arasından yükselen güneşi temsil etmektedir. Biz de bu temsil ile kadını Afganistan’a doğan güneş olarak tanımladık.
150*120 CM TUVAL ÜZERİ YAĞLI BOYA
Meryem Hanne T.
Sevde Ç.
Şevvalnur Ö.
Meryem Yaren E.

AFAD ya da AHBAP aracılığıyla yapacağınız ve minimum tutarı 14.000TL olan güncel bağışınız karşılığında bu eseri alabilirsiniz.

Yapacağınız bağışın açıklama alanına kampanyamızın adını (Yardımda Sanat Var) ya da bu eserin adını (AFGANİSTAN - MEENA KESHWAR KAMAL) yazmanız ve dekontu bize WhatsApp ile iletmeniz yeterlidir.

İletişime Geç